Opłaty netto (bez VAT) za oznaczenia fizyko-chemiczne i bakteriologiczne wody
wykonywane przez Laboratorium MZWiK Sp. z o. o. w Myślenicach
obowiązujące od dnia 01 lipca 2024 roku.

 

  Oznaczenie Cena netto [zł] Identyfikator metody badawczej
  Parametry sensoryczne i fizyczne
1 Barwa 25,15 PB-CH-08/19.06.07
2 Mętność 14,85 PN-EN ISO 7027:2016-09
3 Odczyn pH 14,85 PN-EN ISO 10523:2012
4 Przewodnictwo 19,40 PN-EN 27888:1999
5 Smak 14,13 PN-EN 1622:2006
6 Zapach 16,00 PN-EN 1622:2006
  Parametry chemiczne
7 Chlor wolny 15,86 PB-CH-07/19.06.07
8 Jon amonowy 35,00 PB-CH-13/10.01.12
9 Azotany 37,09 PB-CH-14/16.04.12
10 Azotyny 32,03 PB-CH-15/16.04.12
11 Żelazo ogólne 16,16 PB-CH-06/01.06.07
12 Mangan 40,59 PB-CH-05/01.06.07
13 Fluorki 31,60 PB-CH-18/06.06.16
14 Siarczany 16,64 PB-CH-09/01.06.07
15 Twardość ogólna/Wapń/Magnez 35,52 PB-CH-10/18.08.08
16 Indeks nadmanganianowy 43,58 PB-CH-20/10.05.24
17 Cyjanki 24,65 PB-CH-11/29.08.10
18 Chlorki 35,73 PB-CH-19/20.07.18
19 Aluminium 48,31 PB-CH-16/01.02.13
  Parametry mikrobiologiczne
20 Ogólna liczba mikroorganizmów w 36±2ºC po 48 h 40,24 PN-EN ISO 6222:2004
21 Ogólna liczba mikroorganizmów w 22±2ºC po 72 h 40,24 PN-EN ISO 6222:2004
22 Bakterie grupy coli 76,07 PN-EN ISO 9308-2:2014-06
23 Escherichia coli 81,82 PN-EN ISO 9308-2:2014-06
24 Bakterie grupy coli/E.coli metoda jakościowa 76,07 PN-EN ISO 9308-2:2014-06
25 Enterokoki 65,89 PN-EN ISO 7899-2:2004
26 Clostridium perfringens łącznie ze sporami 80,05 PN-EN ISO 14189:2016-10

 

Do podanych cen netto doliczany jest podatek VAT w wysokości 23%.

Pobierz cennik w PDF